top of page

Dr.sc. Mirza Buljubašić dobitnik prestižne nagrade "Danubius Young Scientist Award" za 2023. godinu

S velikim ponosom i zadovoljstvom obavještavamo javnost da je viši asistent Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu dr.sc. Mirza Buljubašić nagrađen prestižnom nagradom "Danubius Young Scientist Award" za 2023. godinu. Ovo visoko priznanje Austrijsko federalno ministarstvo obrazovanja, nauke i istraživanja dodjeljuje već desetu godinu mladim naučnicima iz Dunavskog regiona, koji su svojim izvanrednim radom doprinijeli razvoju i unapređenju znanstvene zajednice, a naš kolega dr.sc. Mirza Buljubašić nagrađen je kao jedini mladi naučnik iz Bosne i Hercegovine među brojnim nominovanim sa različitih univerziteta u našoj zemlji.

Mirza Buljubašić svojim je naučnim angažmanom u istraživanju ratnih zločina, terorizma i desničarskog ekstremizma ostvario izniman doprinos u kriminologiji, čime je zaslužio međunarodno priznanje i postavio nove standarde u našem akademskom okruženju. Njegova postignuća odražavaju visoke standarde naučne izvrsnosti i inovativnosti kojima težimo na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, te ističu našu nepokolebljivu posvećenost obrazovanju i istraživanju koji doprinose kako lokalnoj tako i globalnoj zajednici.


Ovo priznanje ne samo da ističe izvanredna postignuća Mirze Buljubašića, već također potvrđuje reputaciju našeg fakulteta i Univerziteta u Sarajevu kao vodećih institucija u promicanju akademske izvrsnosti i znanstvene inovacije.

Čestitamo Mirzi Buljubašiću na ovom značajnom dostignuću koje je plod njegove predanosti, stručnosti i inovativnog pristupa u znanstvenom istraživanju. Veselimo se njegovim budućim uspjesima koji će, uvjereni smo, nastaviti doprinositi našem fakultetu i unapređenju znanstvene zajednice.


Ovo je još jedan sjajan trenutak koji slavi izvrsnost i posvećenost naših naučnika, te potiče sve nas da nastavimo s radom na ostvarivanju naše misije obogaćivanja znanja i doprinosa društvu.


Zahvaljujemo se svim kolegama, studentima i partnerima koji podržavaju našu viziju i doprinose ostvarenju naših ciljeva. Ponosni smo što smo zajednica koja se neprestano razvija, uči i teži izvrsnosti.


31 views

コメント


bottom of page