top of page

Evropska i euroatlantska perspektiva Bosne i Hercegovine u kontekstu novih geopolitičkih odnosa

U povodu 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine, te povodom obilježavanja 30. godišnjice članstva Bosne i Hercegovine u Ujedinjenim nacijama i 20. godišnjice članstva u Vijeću Evrope, Univerzitet u Sarajevu – Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije organizuje naučni skup „Evropska i euroatlantska perspektiva Bosne i Hercegovine u kontekstu novih geopolitičkih odnosa“ u srijedu 23. novembra 2022. godine sa početkom u 10:00 sati u prostorijama Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije.

Učesnici naučnog skupa sa izlaganjima su akademik Mirko Pejanović, prof. dr Ivo Komšić, Miro Lazović, prof. dr Larisa Velić, prof. dr Lada Sadiković, Strajo Krsmanović, prof. dr Sakib Softić, doc. dr Nerma Halilović-Kibrić i Kenan Hodžić, MA, a sve prisutne pozdraviće rektor Univerziteta u Sarajevu prof. dr Rifat Škrijelj, dekan Univerziteta u Sarajevu – Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije prof. dr Jasmin Ahić, ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo prof. dr Aleksandra Nikolić, te ministar odbrane Bosne i Hercegovine dr Sifet Podžić.


Naučni skup „Evropska i euroatlantska perspektiva Bosne i Hercegovine u kontekstu novih geopolitičkih odnosa“, kao jedan u nizu događaja koje Univerzitet u Sarajevu – Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije realizuje u okviru priprema za obilježavanje jubilarnih 30 godina postojanja 2023. godine, podržan je od strane Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo shodno rezultatima Javnog poziva za sufinansiranje organiziranja konferencija/događaja na području Kantona Sarajevo u 2022. godini.

Program - Naučni skup 23.11.2022
.pdf
Download PDF • 470KB

45 views

Comments


bottom of page