top of page

Na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije održan Okrugli sto "Aktivizam i obrazovanje u zaštiti ljudskih prava"

U organizaciji Udruženja kriminalista, kriminologa i menadžera sigurnosti, u partnerstvu sa Fakultetom za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, uz podršku Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, u srijedu 22.05.2024. godine u prostorijama Fakulteta održan je Okrugli sto "Aktivizam i obrazovanje u zaštiti ljudskih prava". Uvodnim obraćanjima prisutne su pozdravili dekan Fakulteta prof. dr Jasmin Ahić, predsjednica Udruženja KKMS Mirela Mujović, MA i ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica.


U okviru panela "Ljudska prava u Bosni i Hercegovini-trenutno stanje i trendovi", kao panelisti su učestvovali prof.dr Lada Sadiković, Lana Prlić, Admir Katica, Mirela Mujović i Nijaz Memić, a panel je moderirao doc. dr Safet Mušić. U okviru panela "Uloga mladih u borbi za ljudska prava" panelisti su bili aktivisti i predstavnici NGO sektora - Anesa Agović, Eldar Abaz, Riad Idrizović, te studenti FKKSS i drugi gosti koji su učestvovali u plodonosnoj diskusiji. Zahvaljujemo svim današnjim panelistima, gostima, te studentima Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije koji su dali značajan doprinos današnjem skupu koji su naši alumnisti i Fakultet realizovali u okviru projekta "Mladi - zaštitnici ljudskih prava".13 views

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page