top of page

Naučna konferencija "1. mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine - Izazovi i perspektive"

U srijedu 28.02.2024. godine na Univerzitetu u Sarajevu - Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije održana je naučna konferencija "1. mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine - Izazovi i perspektive", koju je Fakultet organizovao u partnerstvu sa Pravnim fakultetom Univeziteta u Zenici i Vijećem kongresa bošnjačkih intelektualaca.


Uvodnim obraćanjima učesnike su pozdravili dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije prof. dr Jasmin Ahić, rektor Univerziteta u Sarajevu prof. dr Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Zenici prof. dr Jusuf Duraković, te u ime VKBI-a general Vahid Karavelić. Ugledna imena akademske zajednice sa Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Zenici, kao i predstavnici organizacija civilnog društva bili su izlagači u okviru tri konferencijska panela "1.mart - Dan nezavisnosti BiH najznačajniji datum u modernoj historiji Bosne i Hercegovine", "Sigurnosni izazovi i prijetnje - 32 godine poslije", te "Preporuke i zaključci - kako dalje?", a moderatorica sesija bila je doc.dr Nerma Halilović-Kibrić.

Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije upućuje izraze zahvalnosti svim učesnicima, studentima i gostima na njihovom doprinosu obilježavanju i proslavi predstojećeg Dana nezavisnosti naše države Bosne i Hercegovine.

48 views

Comments


bottom of page