top of page

Novi broj časopisa "Kriminalističke teme"

Zadovoljstvo nam je predstaviti vam broj 1-2 časopisa "Kriminalističke teme" za 2023. godinu u izdanju Univerziteta u Sarajevu - Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije. Časopis "Kriminalističke teme" objavljuje naučne i stručne radove i prikaze iz područja kriminalistike, kriminologije i sigurnosnih studija. Časopis svojim sadržajem promovira oblasti kriminalistike, kriminologije i sigurnosnih studija kao specifičnih naučnih područja, te doprinosi ukupnom naučnom, kulturnom i društveno-ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine, ali i promociji demokratskog, građanskog društva, postizanju najviših standarda nastave i naučno-istraživačkog i stručnog rada.


U ovom broju objavljujemo sedam radova iz oblasti kriminalistike, kriminologije, forenzike, prava i sigurnosnih studija, te jedan prikaz.


Prilozi objavljeni u časopisu "Kriminalističke teme" referiraju se u sljedećim međunarodnim akademskim bazama podataka: CEEOL (Central and Eastern European Online Library), EBSCO SocINDEX, EBSCO SocINDEX Full Text, EBSCO Criminal Justice Abstracts, EBSCO Criminal Justice Abstracts with Full Text i HeinOnline.


Nadamo se da će radovi objavljeni u ovom broju "Kriminalističkih tema" doprinijeti navedenim naučnim oblastima i struci, kao i samom edukativnom procesu.


Novi broj našeg časopisa možete pročitati na https://krimteme.fkn.unsa.ba/index.php/kt/issue/view/57

46 views

Comments


bottom of page