top of page

Obavijest o učešću na EuroCrim2023 konferenciji


Sa zadovoljstvom obavještavamo da su doc. dr Sandra Kobajica Mišanović i dr sc. Mirza Buljubašić, predstavnici Univerziteta u Sarajevu - Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije - sudjelovali na prestižnom događaju 23. godišnjoj konferenciji Evropskog kriminološkog udruženja (EuroCrim2023) – Renesansa evropske kriminologije. Ovaj događaj je okupio više od dvije hiljade stručnjaka iz područja kriminologije iz cijelog svijeta.


Kolege doc dr. Kobajica Mišanović i dr sc. Buljubašić su iznimno doprinijeli razmjeni znanja i iskustava na EuroCrim2023, predstavljajući našu instituciju s ponosom i stručnošću. Čestitamo im na uspješnom sudjelovanju i radujemo se daljem razvoju kriminologije na Univerzitetu u Sarajevu, kao i u Bosni i Hercegovini.


Više detalja o njihovom sudjelovanju i istraživačkim interesima možete pronaći na web stranici konferencije (https://eurocrim2023.com/), te na stranici Univerziteta u Sarajevu - Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije.47 views
bottom of page