top of page

Uspješno završena specijalistička obuka „Obrada lica mjesta krivičnog djela“

U srijedu, 15.12.2021. godine, u prostorijama Jedinice za specijalističku podršku Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, cjelodnevnom praktičnom vježbom okončana je specijalistička obuka "Obrada lica mjesta krivičnog djela" koju je za policijske službenike Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo realizovao Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije. Ukupno 66 policijskih službenika uspješno je završilo ovaj specijalistički program, koji su provodili članovi akademskog osoblja i saradnici našeg fakulteta, u saradnji sa stručnjacima iz prakse - kolegama iz Federalne uprave policije i Uprave policije MUP-a KS.

Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu realizaciju ovog programa cjeloživotnog učenja, odnosno specijalističke obuke za policijske službenike Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo „Obrada lica mjesta krivičnog djela“ pokrenuo je krajem 2020. godine. U periodu od 21. do 23. decembra 2020. godine održan je teorijski segment obuke koja se provodi kao akademski program necikličnog oblika obrazovanja, prvenstveno namijenjen stručnjacima, profesionalcima, koji obavljaju složene poslove u istragama krivičnih djela. Ciljana specijalistička obuka iz ove oblasti okončana je realizacijom finalne praktične vježbe.


Certifikate o uspješno završenom programu svim polaznicima uručili su dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije prof. dr Jasmin Ahić i Šef ureda Policijskog komesara Samir Kekić, te izrazili obostrano zadovoljstvo zbog izuzetne međuinstitucionalne saradnje, naročito u pogledu više nego uspješne realizacije ovog programa, imajući u vidu značaj kontinuiranog usavršavanja i posebne edukacije policijskih službenika upravo na polju obrade lica mjesta krivičnog djela, a sve u cilju kvalitetnog vršenja uviđaja i provođenja istraga.


Comments


bottom of page