top of page

Uvijek najbolji: Naša alumnistica Adna Brkić najbolja kadetkinja generacije

U Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru u petak 23.02.2024. godine su u čin mlađeg inspektora promovirana 22 kadeta Granične policije Bosne i Hercegovine.


Nastavničko vijeće Agencije je kadetkinjom generacije proglasilo Adnu Brkić, alumnisticu Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, dvostruku dobitnicu Povelje Univerziteta u Sarajevu i najbolju studenticu svoje generacije akademske 2019/2020. godine na studijskom programu "Kriminalistika".


Direktor Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Marko Vujević uručio je certifikate kadetima i Adni Brkić koja je tom prilikom, kao najbolji kadet generacije na današnjoj svečanosti istakla: "Posao policijskog službenika izvršavajmo časno, pošteno, odgovorno i stručno. Budimo dostojanstveni, ponos naših najmilijih i države. Znanje je mač potreban za borbu protiv kriminala. Budimo uvijek na strani istine, pravde i zakonitosti".Danas promovirani mlađi inspektori 27. februara 2024. godine će u sjedištu Grančne policije BiH položiti svečanu zakletvu, čime će i službeno započeti njihov profesionalni angažman.


Ponosni na našu Adnu Brkić, od srca joj čestitamo na značajnom priznanju, uvjereni da će i tokom svog profesionalnog angažmana u Graničnoj policiji BiH ostati dio velike porodice FKKSS!

65 views

Comments


bottom of page