top of page

Zimska škola "Tehnike i taktike ispitivanja osumnjičenih osoba i saslušanja svjedoka"

U periodu od 16. do 20. januara 2023. godine na Univerzitetu u Sarajevu – Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije je organizovana Zimska škola pod nazivom „Tehnike i taktike ispitivanja osumnjičenih osoba i saslušanja svjedoka“ pod voditeljstvom prof. dr Irme Deljkić.


Zimska škola se realizovala u okviru modula predviđenih programom cjeloživotnog učenja, uz aktivnosti i predavanja kako profesora sa našeg Fakulteta, tako i drugih gostujućih predavača, u cilju upoznavanja polaznika sa novim standardima i praksama ispitivanja osumnjičenih osoba i saslušanja svjedoka.


U povodu zvaničnog otvaranja Zimske škole polaznicima su se obratili dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, prof. dr Jasmin Ahić i voditeljica Zimske škole, prof. dr Irma Deljkić, a polaznici Zimske škole su tokom proteklih pet dana mogli slušati predavanja prof. dr Harisa Halilovića, prof. dr Irme Deljkić, doc. dr Adnana Fazlića, te predavanja inspektora Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, Admira Vatreša, tužitelja Kantonalnog tužilaštva KS Darka Soldata i profesorice sa Kriminalističko-policijskog Univerziteta iz Beograda, prof. dr Valentine Baić.


Posebno inspirativno za polaznike Zimske škole bilo je obraćanje prof. emeritusa Ray Bulla, kao jednog od najvećih svjetskih autoriteta iz oblasti istražnog intervjuiranja i jednog od tvoraca PEACE tehnike istražnog intervjuiranja/ispitivanja osumnjičenih osoba.


U petak, 20.01.2023. godine upriličena je zvanična dodjela certifikata i prigodnih poklona svim polaznicima Zimske škole.


133 views

コメント


bottom of page