top of page

Novo izdanje: "Ekološka sigurnost u doba antropocena"


S ponosom vas obavještavamo da je upravo izašla iz štampe knjiga "Ekološka sigurnost u doba antropocena", koju su napisali autori Goran Kovačević i Enes Bezdrob. Ovo izdanje predstavlja vrijedan doprinos razumijevanju ekoloških izazova koje donosi antropocen, te nudi duboke uvide u koncept ekološke sigurnosti.


Knjiga, objavljena u izdanju Univerziteta Sarajevu - Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u okviru Editio Securitas, donosi čitateljima sveobuhvatno razmatranje tema kao što su klimatske promjene, ekološka kriza, očuvanje prirode i mnoge druge teme koje su od suštinskog značaja za budućnost naše planete.


U okviru knjige "Ekološka sigurnost u doba antropocena," posebnu pažnju želimo posvetiti jednom ključnom poglavlju - "Ekološka sigurnost u Bosni i Hercegovini." Ovo poglavlje predstavlja duboku analizu ekoloških izazova i sigurnosnih pitanja, te zakonskih propisa. Bosna i Hercegovina, sa svojom bogatom prirodnom raznolikošću i kulturnim nasljeđem, suočava se s jedinstvenim ekološkim izazovima.


Autori Goran Kovačević i Enes Bezdrob imaju bogato iskustvo i stručnost u ovom polju, što ovu knjigu čini neprocjenjivim resursom za sve koji se bave ekologijom, ekološkom sigurnošću ili srodnim temama.


38 views
bottom of page