top of page

Posjeta direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine Fakultetu

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine gospodin Enes Karić posjetio je u petak 03. novembra 2023. godine Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu. Tom prilikom održan je radni sastanak kojem je pored direktora Karića prisustvovala i šefica njegovog kabineta gđa Mirela Leko, te menadžment Fakulteta - dekan prof. dr Jasmin Ahić, prodekan za nastavu i studentska pitanja prof. dr Admir Hadžikadunić, prodekanesa za naučnoistraživački rad prof. dr Lada Sadiković, te direktor Instituta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije "CriminalEast" prof. dr Muamer Kavazović.

Fakultet još od 2015. godine ima potpisan Sporazum o naučnoj, obrazovnoj i stručnoj saradnji sa DKPT BiH koji se godinama uspješno provodi, no svi prisutni su se usaglasili da je nužno postojeću saradnju još vise unaprijediti, posebno u segmentu praktične nastave na Fakultetu. Na radnom sastanku je analizirana aktuelna sigurnosna situacija u Bosni i Hercegovini, kao i brojni izazovi sa kojima se u svakodnevnom radu suočavaju agencije za provedbu zakona u našoj državi.


Dekan Fakulteta prof.dr Jasmin Ahić posebno je istakao zadovoljstvo što je na čelu Direkcije alumnista Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, a direktor Karić je sa menadžmentom Fakulteta podijelio sjećanja na dane provedene na Fakultetu kao student prve upisane generacije. Svi prisutni dogovorili su detalje naučnog skupa - Okruglog stola koji će Fakultet organizovati sa ciljem upoznavanja stručne ali i šire javnosti sa aktivnostima i sigurnosnim izazovima sa kojima se susreće Direkcija za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine.

71 views
bottom of page