top of page

Posjeta Ministarstva odbrane i PSOTC-a Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da je danas, 23. maja 2024. godine, održana posjeta i radni sastanak delegacije Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine i Centra za obuku operacija podrške miru (PSOTC) sa Fakultetom za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije. Uvaženu delegaciju srdačno je dočekao dekan fakulteta, prof. dr. Jasmin Ahić sa svojim timom. Sastanak je bio veoma produktivan sa fokusom na proširenje i unapređenje dosadašnjeg nivoa saradnje između ovih institucija.


Pitanja koja su razmatrana odnosila su se na različite modalitete saradnje u području obrazovanja i istraživanja tema od zajedničkog interesa, podršku realizaciji stručne prakse studenata, te prestižnih kurseva PSOTC-a, te iniciranja i organizovanja zajedničkih programa i konferencija od posebne važnosti za odbranu i sigurnost.


Tokom sastanka, dogovoreni su koraci o budućim aktivnostima u identificiranim područjima interesa i jednoglasno je dogovoreno da bi jačanje ove saradnje bilo veoma korisno i vrijedno za sve uključene strane.


Zahvaljujemo se na iskazanoj spremnosti da saradnju nastavimo uspješno i u narednom periodu, te ovom prilikom izražavamo veliko zadovoljstvo i čast da njegujemo i unapređujemo odnose koji će dodatno unaprijediti kvalitet obrazovanja i stručnih praksi.22 views

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page