top of page

Promocija knjige „Voices from Srebrenica: Survivor Narratives of the Bosnian Genocide“


Na Univerzitetu u Sarajevu – Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u četvrtak 23. juna 2022. godine sa početkom u 18:00 sati održaće se promocija knjige „Voices from Srebrenica: Survivor Narratives of the Bosnian Genocide“ autora Ann Petrila i Hasana Hasanovića.


Profesorica Ann Petrila dolazi sa Univerziteta u Denveru, Kolorado, USA, a Hasan Hasanović, pored svog izuzetno značajnog angažmana u Memorijalnom centru Srebrenica, je naš svršeni student na dodiplomskom studiju i trenutni student drugog ciklusa studija. Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije organizuje promociju knjige „Voices from Srebrenica: Survivor Narratives of the Bosnian Genocide“ kao događaj kojim doprinosimo sjećanju na genocid u Srebrenici i obilježavanju 27. godišnjice. Posebno ističemo da će, uz profesoricu Ann Petrila, Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije ovom prilikom posjetiti i studenti Univerziteta u Denveru.


Promotori knjige su prof. dr Edina Bećirević sa Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, te prof. dr Sanela Šadić sa Fakulteta političkih nauka. Na promociji će govoriti i Nedžad Avdić, jedan od preživjelih, o kojem su autori pisali u knjizi. Pozdravnim govorima učesnicima i gostima obratiće se rektor Univerziteta u Sarajevu prof. dr Rifat Škrijelj, dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije prof. dr Jasmin Ahić, te direktor Memorijalnog centra Srebrenica dr Emir Suljagić.

68 views

Comments


bottom of page