top of page

Studijska posjeta delegacije Nacionalne garde Maryland SAD

U utorak 20. juna 2023.godine na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije održana je studijska posjeta pripadnika Nacionalne garde Maryland SAD-a predvođena generalicom Janeen L. Birckhead.


Dekan prof. dr. Jasmin Ahić izrazio je svim prisutnima zahvalnost i cijenjenim gostima uputio posebno zadovoljstvo zbog prilike da u ime Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije ugosti delegaciju iz Nacionalne garde Maryland sa novom generalicom Birckhead u prvoj nastupnoj posjeti Bosni i Hercegovini i Univerzitetu Sarajevo. Generalica boravi u višednevnoj posjeti Bosni i Hercegovini povodom 20. godišnjice Programa državnog partnerstva (SPP) Bosne i Hercegovine i države Maryland.


U okviru gostujućeg predavanja na fakultetu studenti prvog ciklusa i integrisanog studija su imali izvanrednu priliku slušati o načinima djelovanja sistema sigurnosti SAD-a i različitim aspektima pripreme, organizacije i realizacije aktivnosti tokom upravljanja u kriznim situacijama. Ova tema od velikog značaja za studente potaknula je mnoštvo pitanja gdje su prisutni uzeli aktivno učešće u diskusiji.


47 views

댓글


bottom of page