top of page

The Oxford Handbook of Criminology


Dr. Mirza Buljubašić, asistent iz Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, Univerziteta u Sarajevu, ostvario je izvanredan uspjeh u svijetu akademske kriminologije. Njegovo poglavlje pod nazivom "Atrocity Criminology" nedavno je objavljeno u najznačajnijem priručniku iz oblasti kriminologije, "The Oxford Handbook of Criminology".


"The Oxford Handbook of Criminology" je poznat kao vodeći priručnik u ovoj oblasti, a autori koji ga potpisuju su najutjecajniji stručnjaci u kriminologiji. Poglavlje "Atrocity Criminology" koje je napisao Buljubašić predstavlja duboku analizu stanja naučnog polja te će zasigurno doprinijeti razumijevanju ovog ključnog aspekta kriminologije. Priručnik će biti dostupan javnosti 21. septembra putem internet stranice izdavača Oxford University Press.


Ovo značajno postignuće svjedoči o visokom standardu obrazovanja i istraživanja na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu te o angažmanu asistenta u promicanju znanstvenih spoznaja i razumijevanja kriminaliteta.



Svečana promocija publikacije "The Oxford Handbook of Criminology" bit će održana 23. oktobra 2023. godine u Cambridge-u, pružajući priliku za nastavak razmjene ideja i saradnju s vodećim svjetskim kriminolozima. Ovaj događaj označava važan trenutak za Univerzitet u Sarajevu i dodatno potvrđuje našu predanost izvrsnosti u oblasti kriminalistike, kriminologije i sigurnosnih studija.


41 views
bottom of page